VERKTYGSMASKINER

DISKUS Schleiftechnik - Tillverkare av maskiner för slipning av plana ytor på en eller båda sidorna av artikeln. Detta ger en effektiv avverkning med hög kvalitet och låg cykeltid. Med DISKUS mångåriga erfarenheter av planslipning kan dom leverera skräddarsydda lösningar till kunden.

PITTLER – Ett namn som står för mer än 125 år av uppfinningsrikedom och framsteg när det gäller svarvning och fräsning . Det nuvarande bolaget Pittler T & S GmbH har sitt säte i Dietzenbach nära Frankfurt i södra Hessen. Här utvecklar och tillverkas högprecisionssvarvar för mjuk- och hårdsvarvning samt borrning och fräsning av rotationssymmetriska komponenter upp till 5000 mm i diameter.

PRÄWEMA - Verktygsmaskinstillverkare med säte i Eschwege. Präwemas fokus är att utveckla och producera högeffektiva lösningar för bearbetning av kugg.

Namnet på företaget, som grundades 1908 i Berlin, härleds från det tyska ordet för precisionsverktygsmaskiner ( Praezisionswerkzeugmaschinen ). Präwema tillverkar bland annat kuggheningmaskiner, profilspilmaskiner, kuggspetsningsmaskiner.

BUDERUS Schleiftechnik – Står för kärnkompetens inom intern och extern cylinderslipningoch gängslipning. Idag BUDERUS är en av världens ledande specialister inom området hårdbearbetning av axiellt symmetriska delar. Med CNC – styrda hårdbearbetningsverktyg och slipning, är BUDERUS rätt partner för massproduktion samt enkel tillverkning av precisionsbearbetade delar.

WMZ (Werkzeugmaschinenbau Ziegenhain) - Ett medelstort företag beläget i Hessen , i hjärtat av Schwalm . Efter WMZ’s mer än 40 års erfarenhet inom maskiner och komponentdesign vet dom vad kunden vill ha. Som ett innovativt företag är kärnan i arbetet – en effektiv personal, hög kvalitet och kontinuerlig vidareutveckling av våra egna produkter. WMZ tillverkar även många av motorspindlarna som används i DVS-gruppens maskiner.

Verktyg

DVS Tooling - Leverantör av verktyg och tekniska lösningar till Prävemas Power Honing (kugghening).

NAXOS DISKUS Schleifmittelwerke - Producent av bland annat slipskivor (keramiska, diamant samt CBN), heningsringar för kugghening samt verktyg tilltextilindustrin.

SWS Spannwerkzeuge - Producent av verktyg för uppspänning. Tex. chuckar, spännhylsor, dubbar och spännbackar.

Produktion

DVS Production - Är massproducent av artiklar till b.la. personbilsindustrin. Denna produktion är samtidigt en test och utvecklingsverkstad för DVS-Gruppens maskiner.

Fröhlich - Legotillverkning av b.la. navhubbar, för tung fordonsindustri, enligt Industry 4.0 även kallat fjärde industriella revolutionen. All avverkande bearbetning sker i maskiner levererade från Pittler.

Hantering av artiklar sköts helt automatiskt, via förarlösa truckar, från ämne till färdig artikel. Information av samtliga artiklars status loggas i ett centralt datasystem. 

Service

WMS utför maskinuppgraderingar, renoveringar och processoptimeringar. Även av maskinen av fabrikat utanför DVS-Gruppen.